16 Şubat 2014 Pazar

Öykü: Çalan Zil - Yazan: Gülten Ağrıtmış



Öykü: Çalan Zil 
Yazan: Gülten Ağrıtmış 

ÇALAN ZİL
Bir parmak bir kapı ziline basar. Kapı içeriden kapı zinciriyle kapatılmıştır.
Odanın içindeki kadın bir sandalyede ipliklerle bağlanmıştır. İpliklerin ucu yerde çivilere sarılmıştır.
Kadın elinde telefon tutmaktadır. Telefonda ses konuşmaktadır.
Dışarıdan zil bir daha çalar.
Kadın kucağındaki telefonu dinlemeye devam etmektedir.
Kadının ağzında pamuk vardır.
Dışarıdan el kapıya hızlı hızlı vurur.
Kadın bedeninden yavaşça ayrılmaya başlar. Telefonunu odanın bir kenarında olan koltuğun üzerine koyar.  Mutfağa gider pencereyi açar. Bir tabureyi pencereye yaklaştırır, üstüne çıkar. Aşağı bakar ve kendini boşluğa bırakır.
Bir gölge, evde tuvalete girer. Çıkarken sifonu çeker. Su tuvalete dolarken yukarı çıkan asansöre de su dolar.
Tam o sırada O eliyle kapıya vurmayı bırakır. Asansöre yönelir. İki asansör de inip çıkıp durmaktadır. Asansörlerden biri yukarı çıkarken içinde kadının gölgesi görünür. Asansörde gölgeyi görünce O hızla merdivenlerden inmeye başlar.
Bir adam sokaktadır. Yerde yatan kadına bakar. Kağit, kalem çıkarır. Defterindeki kağıda tarih atar saati yazar !  ‘neden bugünü seçtin? ‘ der. Kadının yerdeki görüntüsünün fotoğrafını çeker.
Bir gölge, koşarak gelir. Yerde yatan kadının önünde diz çöker.
Bir telefon kulübesinden telefon sesi gelir. Adam telefon kulübesine doğru yürür. Kulübenin kapısını içeriden kapatır. Telefonu kaldırır. Ahizeden su damlamaya başlar.
Birden telefon kulübesi basınçlı su ile dolar çünkü gölge;  yine tuvaletteki klozetin sifonunu çekmiştir. Kulübeye hızla su dolarken kulübeden dışarı adam kapıyı zorlayarak çıkar.
O, Yerde yatan ölü kadının olduğu yere yürür. Yerde su gölü kalmıştır geriye.
Gülten Ağrıtmış


5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununca korunmaktadır./ 81. Maddesi gereği her eserin tamamının telif hakları yazara aittir.




Gulten Agritmis Web
https://vimeo.com/gultenagritmis/videos


5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununca korunmaktadır. / 81. Maddesi gereği her eserin tamamının telif hakları saklıdır alınmıştır aittir.

No.5846 accordance with the law of intellectual and artistic Works, all kinds of parts of the work as a whole for the moral and material rights reserved.